شکستگی بعد از تعویض مفصل لگن
Contents
شکستگی بعد از تعویض مفصل لگن
شکستگی بعد از تعویض مفصل لگن در چه مواردی اتفاق می افتد؟ آیا با علائم این شکستگی آشنایی دارید؟ چه راه های درمانی برای این عارضه وجود دارد؟
گاه، شکستگی لگن در اطراف ایمپلنتی که برای تعویض مفصل لگن استفاده شده است، رخ می دهد. این مشکل بسیار جدی است و در اغلب موارد نیاز به جراحی دارد. در ادامه مقاله با ما باشید تا به توضحاتی کاربردی در این زمینه بپردازیم.
گرچه احتمال شکستگی در طول جراحی تعویض مفصل لگن وجود دارد ولی در اغلب موارد، شکستگی سال ها بعد از جراحی اتفاق می افتد. خوشبختانه این شکستگی زیاد شایع نیست. درمان این نوع از شکستگی ها گاهاً چالش برانگیز است زیرا بیماران سنین بالاتری دارند و احتمال ابتلا به پوکی استخوان هم در آنها زیاد است. اکثر شکستگی ها در اطراف ایمپلنت در استخوان فمور (femur) یا ران اتفاق می افتند و شکستگی استخوان لگن یا استابولوم کمتر شایع است.
شدت شکستگی لگن به دو فاکتور اساسی ارتباط دارد:
– کیفیت و قدرت استخوان در اطراف ایمپلنت
– مقدار نیروی وارده در طی آسیب
شکستگی بعد از تعویض مفصل لگن، در اغلب موارد در نتیجه افتادن فرد می باشد. در مواردی هم احتمال دارد این شکستگی ها ناشی از ضربه ای مستقیم از روبرو یا پهلو به لگن و یا تصادفات رانندگی باشد.
علائم شکستگی لگن
شایع ترین علائم شکستگی لگن بعد از جراحی لگن شامل موارد زیر است:
– درد در اطراف لگن و ران
– تورم و کبودی در اطراف لگن و ران
– عدم توانایی در تحمل وزن بر روی پای مورد جراحی
– پایی که جراحی شده است کمی کوتاه تر و دفرمه به نظر می رسد.
دکتر منصور ابوالقاسمیان متخصص ارتوپدی و جراح زانو و لگن و همچنین فوق تخصص جراحی لگن و زانو با روش های نوینی به انجام جراحی های مختلف ارتوپدی مانند تعویض مفصل لگن و تعویض مفصل زانو می پردازند. جهت رزرو وقت قبلی و مشاوره می توانید با شماره 02188703402 تماس حاصل نمائید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام ایشان مراجعه کنید.
تشخیص شکستگی لگن بعد از تعویض مفصل
این نوع از شکستگی ها معمولاً دردناک اند و افرادی که به این عارضه مبتلا می شوند در اکثر موارد سریعاً به بخش اورژانس انتقال داده می شوند.
در این موارد متخصص ارتوپدی بخش های مختلف اندام تحتانی را بررسی می کند تا از جریان خون عبوری از این ناحیه اطلاعاتی به دست آورد و از عملکرد مناسب عصب سیاتیک که از نزدیکی مفصل لگن عبور می کند اطمینان حاصل کند.
برای تشخیص دقیق شکستگی و محل آن از آزمایشات تصویربرداری مانند ایکس ری و سی تی اسکن کمک گرفته می شود. همچنین آزمایش خون و بررسی وضعیت عمومی بیمار انجام می گیرد و در صورت نیاز بیمار برای جراحی آماده می گردد.
درمان شکستگی لگن بعد از تعویض مفصل
در اغلب موارد این نوع شکستگی، نیاز به جراحی می باشد. برای تعیین مناسبترین نوع درمان، پزشک عوامل مختلفی را مدنظر قرار می دهد مانند:
– نوع و محل شکستگی لگن
– کیفیت استخوان باقی مانده
– بررسی شل شدگی ایمپلنت در استخوان فمور
– سلامت کلی فرد
از بیمار خواسته می شود تا هیچ وزنی بر روی پای آسیب دیده قرار ندهد و تا زمان جراحی بیمار در بیمارستان بررسی می گردد.
از گزینه های زیر برای جراحی کمک گرفته می شود:
– فیکساسیون شکستگی
– جراحی تعویض مجدد مفصل لگن
– ترکیبی از هر دو روش بالا