شکستگی استابولوم
Contents
شکستگی استابولوم
مفصل لگن انتهای استخوان ران یا فمور را به کاسه استخوان لگن (استابولوم) متصل می کند. در صورتی که فردی دچار شکستگی استابولوم شود، عدم درمان شکستگی می تواند با ایجاد ناصافی در سطح مفصل به آرتروز مفصل ران منجر شود. در این صورت درمان بیمار به سختی امکان پذیر است. بنابراین در صورت شکستگی استابولوم ، درمان به موقع توسط متخصص ارتوپدی بسیار مهم است.
آناتومی مفصل لگن
بالای استخوان ران به شکل گوی است و این قسمت گوی شکل در قسمت کاسه ای شکل استخوان لگن به نام استابولوم قرار دارد. البته استخوان های مختلفی به همراهی با هم مفصل لگن را تشکیل می دهند. تمامی سطح تماس استخوان ها از لایه ای نرم به نام غضروف پوشیده شده است. غضروف با سطح نرمی که دارد توانایی حرکت استخوان ها و مفاصل را بدون ایجاد اصطکاک فراهم می آورد.
علت شکستگی استابولوم
زمانی که بخش کاسه ای شکل مفصل لگن شکسته می شود نیاز است برای درمان اقدام گردد. البته این نوع شکستگی در مقایسه با شکستگی استخوان ران شیوع کمتری دارد. از سوی دیگر شکستگی استخوان ران و استابولوم به طور همزمان خیلی نادر می باشد. علت معمول شکستگی استابولوم در اکثر موارد آسیب شدید به لگن در تصادفات رانندگی است. ولی علت شکستگی استابولوم در افراد مسن، ضعف استخوان ها و پوکی استخوان می باشد. در برخی موارد در صورتی که فرد مسن مبتلا به پوکی استخوان بیفتد، می تواند باعث شکستگی استابولوم شود.
درمان شکستگی استابولوم
برای درمان شکستگی لگن به موارد مختلفی باید توجه نمود. جالب است بدانید که در بسیاری از موارد، آرتروز لگن ناشی از یک ضربه به مفصل لگن و شکستگی جزئی آن می باشد. بعد از وقوع این شکستگی، درصورتی که سطح مفصل ناصاف شده باشد می توان با عمل جراحی به جهتدهی درست مفصل کمک کرد و از پیش رفت بیماری آرتروز لگن جلوگیری نمود.
دکتر منصور ابوالقاسمیان متخصص ارتوپدی و جراح زانو و لگن و همچنین فوق تخصص جراحی لگن و زانو با روش های نوینی به انجام جراحی های مختلف ارتوپدی مانند تعویض مفصل لگن و تعویض مفصل زانو می پردازند. جهت رزرو وقت قبلی و مشاوره می توانید با شماره 02188703402 تماس حاصل نمائید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام ایشان مراجعه کنید.
عمل جراحی استابولوم
در مواردی که نیاز به ترمیم غضروف مفصل لگن، برداشتن بخشی از استخوان شکسته شده و بازگردانی استحکام و ثبات وضعیت مفصل لگن می باشد، از جراحی کمک گرفته می شود. از نظر تکنیکی، جراحی این شکستگی از اعمال مشکل جراحی در بدن است.
تا ماه ها بعد از جراحی بیمار نمی بایست وزن خود را روی مفصل لگن آسیب دیده قرار دهد. می توان پا را بر روی زمین قرار داد ولی فشار وارد آوردن به آن مجاز نیست. شروع به راه رفتن بعد از جراحی باید بر اساس صلاحدید پزشک باشد.
البته در مواردی که بیمار توانایی کافی و آمادگی فیزیکی لازم برای جراحی را ندارد، جراحی پیشنهاد نمی گردد.
منبع : https://www.verywellhealth.com/acetabular-fractures-2549279
سلام و عرض ادب
من در یک تصادف پای سمت چپم از توی لگن در رفته بود که برام جا انداختن و عمل کردم و دوتا پلاتین برای استخوان استابولوم گذاشتن راسیتش توی اینترنت مطالعه کردم که احتمال عوارض این رو داره که مفصل تعویض بشه و پام کوتاه بشه میخواستم بدونم واقعا یعنی صد درصد اینجوری هست من الان حدود ۲۰ روز هست عمل کردم و خداروشکر درد یا مورد خاصی برای لگنم ندارم.
ازتون خواهش میکنم جوابم رو بدید این روزا شدید ریختم بهم اخه من ۱۹ سالم 😭 تشکر اگر خواستید عکس قبل عمل رو دارم براتون ارسال کنم .
خدا خیرتون بده 🌺🌹❤️
سلام .من بر اثر تصادف رانندگی دچار این شکستگی شدم که اصفهان عمل کردم خدمت دکتر روانبد تا یه هفته بعد از عمل هر روز بهبودی رو به پیشرفت بود ولی روز هشتم وقتی خواستم توی تخت خواب بشینم یکدفعه چنان دردی زانو ولگنم رو گرفت که حتی قبل از عمل هم تجربه نکرده بودم .الان با کوچکترین حرکت ران در حد بیهوش شدن درد دارم طوری که نمیتونم یک سانت پام رو جابجا کنم .شما بگید چه بلای سرم اومده