راه رفتن بعد از جراحی تعویض مفصل لگن
Contents
راه رفتن بعد از تعویض مفصل لگن
راه رفتن بعد از تعویض مفصل لگن چه زمانی توصیه می شود؟ بیمار بهتر است در اسرع وقت بعد از تعویض مفصل راه برود، یعنی همین که بیمار از حالت بی حسی یا بیهوشی خارج شد و تعادل خود را بدست آورد. البته در ابتدا فرد ممکن است نتواند به درستی راه برود. به طور کلی دردی که قبل از عمل وجود داشته از بین می رود و بیمار به همین دلیل از جراحی احساس رضایت می کند ولی ممکن است بعضی افراد در ابتدا نتوانند پای خود را به درستی حرکت داده و به راحتی راه بروند.
علت عدم توانایی راه رفتن بعد از جراحی لگن نامشخص است ولی اغلب محققین بر این باورند که علت اصلی تغییر الگوی راه رفتن است و فرد باید به وضعیت جدید عادت کند. دلیل دیگر ممکن است این باشد که به دلیل برداشت بافت ناحیه جراحی و جایگذاری پروتز، سیستم عصبی و حسی تغییر کرده است.
وزن گذاری مجاز بر روی پای جراحی شده
فردی که تحت جراحی لگن قرار می گیرد تا جایی که احساس راحتی می کند، می تواند بر روی پای عمل شده وزن بیندازد. البته مواردی وجود دارد که به عللی بیمار باید تا مدتی از وزنگذاری خودداری نماید. بنابراین مهم است که از پزشک خود در مورد میزان مجاز وزنگذاری سوال کنید.
هنگام راه رفتن تا جای ممکن در وضعیت مستقیم و صاف قرار بگیرید. هنگام قدم برداشتن سعی کنید تا وزن برابری را بر روی هر پا قرار دهید و همچنین طول هر قدم تقریباً مساوی باشد. ممکن است در روزهای اول بلند کردن پا از روی زمین برای بیمار مشکل باشد. در اینصورت وی می تواند پای خود را بر روی زمین بکشد.
استفاده از وسایل کمکی بعد از جراحی لگن
در ابتدا فرد با کمک گرفتن از دو عصای زیر بغل و یا یک واکر می تواند راه برود. چگونگی راه رفتن توسط جراح شما و یا فیزیوتراپیست به شما آموزش داده میشود. در اکثر بیماران نقش عصا یا واکر فقط کمک به تعادل بیمار و جلوگیری از زمین خوردن وی می باشد ولی در بعضی افراد که به دلایلی از وزن گذاری منع شده اند از وسایل کمکی برای تحمل وزن استفاده میشوند.
بیمار بهتر است در اسرع وقت بعد از تعویض مفصل راه برود، یعنی همین که بیمار از حالت بی حسی یا بیهوشی خارج شد و تعادل خود را بدست آورد. دکتر منصور ابوالقاسمیان متخصص ارتوپدی و فوق تخصص جراحی لگن و زانو با روش های نوینی به انجام جراحی های مختلف ارتوپدی مانند تعویض مفصل لگن و تعویض مفصل زانو می پردازند. جهت رزرو وقت قبلی و مشاوره می توانید با شماره 02188703402 تماس حاصل نمائید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام ایشان مراجعه کنید.
برخاستن از حالت نشسته
زمانی که قصد برخاستن از حالت نشسته را دارید ( برخاستن از تخت، صندلی، توالت فرنگی و …) حتماً از دو دست و پای دیگر کمک بگیرید و فشاری به پای عمل شده وارد نکنید.
موارد بالا برای بیشتر بیماران فقط طی ۴ تا ۶ هفته اول بعد از جراحی تعویض مفصل لگن لازم است. در بعضی بیماران مثل بیمارانی که برای بار دوم تعویض مفصل می شوند یا کسانی که نیاز به بازسازی کاسه لگن داشته اند ممکن است این مدت طولانی تر شود.
منبع : https://sunnybrook.ca/content/?page=musculoskeletal-hip-replacement-walking
مقاله بسیار مفیدی بود آقای دکتر خیلی ممنون که هستین