بیهوشی در جراحی تعویض مفصل
Contents
بیهوشی در جراحی تعویض مفصل
انتخاب نوع بیهوشی در جراحی تعویض مفصل یکی از مسائل مهم می باشد که می تواند بر دوره نقاهت تاثیر زیادی بگذارد. فاکتورهای بسیاری در انتخاب نوع بیهوشی دخیل هستند که در ادامه به آنها می پردازیم:
– تجربه پیشین و پرونده پزشکی فرد – آیا تا به حال به طور کامل بیهوش شده اید؟ آیا واکنش خاصی به بیهوشی داشته اید؟ دیگر اعضای خانواده به بیهوشی چه واکنشی داشته اند؟
– شرایط فیزیکی و سلامت کلی بیمار – آیا سیگار می کشید؟ آیا اضافه وزن دارید؟ آیا بیماری خاصی (قلبی، مغزی-عصبی …) دارید؟
– واکنش بدن بیمار به داروهای مختلف – آیا آلرژی دارید؟ آیا تا به حال دچار عوارض جانبی داروها شده اید؟ در حال حاضر چه داروها و مکمل ها و ویتامین هایی مصرف می کنید؟
انواع بیهوشی ها در جراحی تعویض مفصل
دو نوع مختلف بیهوشی ممکن است برای تعویض مفصل استفاده شود: بیهوشی عمومی، بی حسی ناحیه ای.
بیهوشی عمومی
در اغلب جراحی های مهم از بیهوشی عمومی استفاده می گردد. این نوع بیهوشی با در نظر گرفتن شرایط بیمار انتخاب می گردد. در صورتی که شرایط فرد بدلیلی برای بیحسی ناحیه ای مناسب نباشد از این نوع بیهوشی استفاده می گردد. داروی مورد استفاده در این بیهوشی با کاهش موقت فعالیت مغز، فرد به طور کامل بیهوش می کند.
انتخاب نوع بیهوشی در جراحی تعویض مفصل یکی از مسائل مهم می باشد که می تواند بر دوره نقاهت تاثیر زیادی بگذارد. دکتر منصور ابوالقاسمیان متخصص ارتوپدی و فوق تخصص جراحی لگن و زانو با روش های نوینی به انجام جراحی های مختلف ارتوپدی مانند تعویض مفصل لگن و تعویض مفصل زانو می پردازند. جهت رزرو وقت قبلی و مشاوره می توانید با شماره 02188703402 تماس حاصل نمائید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام ایشان مراجعه کنید.
بی حسی ناحیه ای
در این نوع، بی حسی ناحیه مورد جراحی با فلج کردن موقت اعصاب صورت می گیرد. این روش هیچ تاثیری بر مغز و تنفس فرد ندارد. بیمار در طول جراحی هوشیار می باشد. احتمال دارد که آرام بخش برای بیمار تجویز شود تا در طول عمل فرد ریلکس بوده و یا به خواب برود.
در اکثر بیماران تعویض مفصل، بی حسی ناحیه ای بهترین روش است. احتمال مشکلات قلبی-عروقی حین عمل کمتر از بیهوشی کامل است و عوارضی چون لخته در وریدهای عمقی و مشکلات تنفسی بعد از عمل هم نسبت به بیهوشی عمومی کمتر است. سه نوع بی حسی ناحیه ای وجود دارد که در جراحی تعویض مفصل انجام می گیرد:
– بی حسی اسپاینال ( ستون فقرات ) – در این روش داروی بی حسی به فضای حاوی مایع در اطراف ستون فقرات و در قسمت پایینی کمر تجویز می شود.
– بی حسی اپیدورال – این روش شبیه به بی حسی ستون فقرات می باشد ولی داروی بی حسی کمی سطحی تر به پایین ستون فقرات و به مرور انتقال می یابد.
– بی حسی اعصاب محیطی – در این روش داروی بی حسی مستقیما به اعصاب اصلی مورد نظر مانند اعصاب فمورال و یا سیاتیک تزریق می شود. به این صورت تنها پای مورد نظر بی حس می شود. داروی بی حسی در اطراف عصب اصلی تزریق می شود، تا تنها برای مدت مورد نیاز برای جراحی، پا بی حس باشد.
منبع : https://orthoinfo.aaos.org/en/treatment/anesthesia-for-hip-and-knee-surgery/
مطالب مرتبط با این مقاله: