علت درد بعد از تعویض مفصل زانو
Contents
علت درد بعد از تعویض مفصل زانو
درد شما هر هفته باید کمتر شود. روش های زیادی وجود دارد که می توانید با استفاده از آنها دردتان را کمتر کنید:
1- پاهایتان را بالا نگه دارید و بعد از انجام فعالیتهایی مانند ورزش یا پیاده روی، یک کمپرس سرد روی محل برش خود قرار دهید. این کار می تواند به کاهش تورم و درد کمک کند. قبل از قرار دادن کمپرس سرد، از یک حوله تمیز روی پوستتان استفاده کنید سپس کمپرس سرد را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی محل برش قرار دهید. به این ترتیب روزی چند بار این کار را تکرار کنید.
2- ممکن است در مفصل جدیدتان احساس ناراحتی کنید. همچنین ممکن است بعد از عمل تورم مختصری در ساق و مچ پایتان به وجود آید. این مساله طبیعی است و به تدریج از بین می رود. اما اگر میزان تورم زیاد است، با جراح ارتوپدی خود تماس بگیرید.
3- داروهای تسکین دهنده درد را طبق دستورالعمل جراحتان مصرف كنید.
داروهای تسکین دهنده درد
در هنگام مصرف داروهای تسکین دهنده درد چه چیزهایی را باید بدانید؟
1- بسیاری از داروهای تسکین دهنده درد (مانند تیلنول) دارای استامینوفن هستند. داروسازان توصیه می کنند بیش از 4000 میلی گرم (4 گرم) استامینوفن در مدت 24 ساعت مصرف نکنید زیرا مصرف بیشتر از این مقدار می تواند به کبد شما آسیب برساند. استامینوفن همچنین در داروهای ضد سرفه و سرماخوردگی یافت می شود.
2- در زمان مصرف داروی مسکن درد، از مصرف الکل اجتناب کنید.
در هنگام مصرف داروهای تسکین دهنده درد که خواب آور هستند، از رانندگی کردن خودداری کنید.
3- انواع غذاهای سالم را بخورید و روزانه بین شش تا هشت لیوان آب بنوشید. همچنین به مقدار زیادی میوه های تازه، سبزیجات خام و سایر غذاهای پرفیبر میل کنید. این کار به جلوگیری از یبوست کمک می کند. همچنین با پزشکتان در این رابطه صحبت کنید.
4- مصرف داروهای تسکین دهنده درد با مقدار کمی غذا می تواند برای جلوگیری از ناراحتی معده مفید باشد.
سایر مقالات مفید:
انجام چه فعالیت هایی پس از تعویض مفصل زانو مفید است؟
راههای مراقبت از مفصل جدید زانو چیست؟
چگونه مصرف داروهایی تسکین دهنده درد را کاهش دهیم؟
1- دارو را طبق دستورالعمل مصرف کنید. روزهای اول که در خانه هستید، حتما داروها را سر وقت و منظم مصرف کنید.
2- زمانی که شدت دردتان تحت کنترل درآمد، مصرف داروها را کمتر کنید. می توانید دوزهای دارو را با فواصل طولانی تری مصرف کنید، یا به جای دو قرص فقط یک قرص بخورید. دارو را در روزهایی که بیشتر اوقات احساس درد می کنید، مصرف کنید. این زمان ممکن است:
1- وقتی صبح از خواب بیدار می شوید
2- قبل از شروع فعالیتهای خاص
3- وقتی آماده خواب می شوید
چه زمانی باید با جراحتان تماس بگیرید؟
1- در صورتی که پس از مصرف داروها احساس یا حالت غیر معمولی دارید، مصرفتان را کاهش داده و با جراحتان تماس بگیرید. این حالات می تواند شامل احساس سرگیجه، خارش یا حالت تهوع باشد.
2- اگر داروهای دیگری مصرف می کنید، حتما با پزشکتان در میان بگذارید زیرا مصرف همزمان برخی داروها می تواند خطرناک باشد.
داروهای ضد التهاب
ممکن است، مصرف داروهای ضد التهابی را در دوران بهبودی در بیمارستان آغاز کرده باشید. داروهای ضد التهاب با کاهش تورم و درد به بهبودی کمک می کنند.
اما اگر همچنان بعد از ترخیص از بیمارستان مصرف داروی ضد التهاب را ادامه می دهید، بهتر است بدانید که مصرف این داروها ممکن است باعث ناراحتی معده برخی افراد شود بنابراین حتما دارو را طبق دستورالعمل خود مصرف کنید. همچنین مصرف این دارو با غذا یا شیر ممکن است برای کنترل ناراحتی معده مفید باشد و در صورتی که سؤال یا نگرانی در این رابطه دارید با جرحتان تماس بگیرید.
دکتر منصور ابوالقاسمیان جراح ارتوپد در تهران و جراح زانو و لگن و همچنین فوق تخصص جراحی لگن و زانو با روش های نوینی به انجام درمان هایی مانند جراحی تعویض مفصل زانو و لگن می پردازند. جهت رزرو وقت قبلی و مشاوره می توانید با شماره 02188703402 تماس حاصل نمائید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام ایشان مراجعه کنید.
یبوست
بروز یبوست بعد از عمل شایع است، به خصوص هنگامی که داروهای مسکن مصرف می کنید و میزان فعالیتهای روزانه تان را کمتر می کنید.
علائم یبوست شامل موارد زیر است:
1- تعداد اجابت مزاجتان کمتر می شود.
2- اندازه مدفوع کوچک و سفت و بیرون آمدن آن دشوار می شود.
3- احساس نفخ و ناراحتی می کنید
4- گاز معده بیش از معمول
5- احساس درد و گرفتگی شکم
جلوگیری از یبوست
1- هر روز شش تا هشت لیوان 8 اونسی مایعات بنوشید. مایعات باعث مرطوب شدن مدفوع می شود و عبور آنها را آسانتر می کند. آب بهترین گزینه برای شماست. اما کافئین یا الکل می تواند یبوست را بدتر کند.
2- غذاهای سرشار از فیبر مانند نان سبوس دار، غلات سبوس دار، میوه و سبزیجات تازه میل کنید.
3- هر روز به اندازه توانتان فعال باشید. پیاده روی در خانه یا آپارتمان به شما کمک می کند. بنابراین توصیه های جراحتان را برای ورزش دنبال کنید.
4- سعی کنید مزاجتان را در هنگام نیاز اجابت کنید و مدتی بعد از صرف صبحانه یا شام را به آن اختصاص دهید.
5- در صورت امکان داروهای مسکن را کمتر مصرف کنید و توصیه های جراحتان را درباره نحوه مصرف داروها جدی بگیرید.
استفاده از داروهای ضد یبوست
برای جلوگیری از یبوست تا زمانی که داروهای مسکن مصرف می کنید ممکن است نیاز داشته باشید داروهای ملین هم استفاده کنید. این داروها شامل:
1- ملین های محرک بهترین انتخاب برای زمانی است که یبوست شما توسط یک داروی مسکن ایجاد شده است.
2- نرم کننده مدفوع. این داروها مدفوع را مرطوب می کنند تا مدفوع نرمتر شده و راحت تر خارج شود اما این داروها ممکن است در جلوگیری از یبوست زمانی که داروی مسکن مصرف می کنید، کافی نباشد.
چه موقع باید با پزشکتان تماس بگیرید؟
اگر:
1- یبوست بعد از انجام دادن کارهای زیر بهبود نیابد:
غذاهایی که می خورید را تغییر دادید.
در ورزش کردنتان تغییر ایجاد کردید.
مصرف ملین یا نرم کننده مدفوع را امتحان کردید.
2- شما در مدت سه روز اجابت مزاج نداشته اید.
3- درد شدید و ناگهانی در شکمتان دارید.
4- در مدفوع خود خون دیده اید.
منابع:
https://www.allinahealth.org/health-conditions-and-treatments/health-library/patient-education/total-knee-replacement/after-surgery/constipation
https://www.allinahealth.org/health-conditions-and-treatments/health-library/patient-education/total-knee-replacement/after-surgery/pain-relief