بهترین متخصص ارتوپدی در تهران
یک متخصص ارتوپدی در زمینه تشخیص و درمان آسیب ها و بیماری های سیستم اسکلتی-عضلانی بدن تخصص دارد. این سیستم پیچیده که شامل استخوان ها، مفاصل، رباط ها، تاندون ها، ماهیچه ها و اعصاب است، به بدن توانایی حرکت کردن و فعال بودن را می دهد.
بنابراین این شاخه از علم پزشکی اهمیت بالایی دارد و فرد متخصص می بایست دوره های تخصصی پیشرفته ای را ببیند تا مهارت لازم را پیدا کند. در این مقاله قصد داریم به نکاتی درباره یک متخصص ارتوپدی بپردازیم.
امروز افراد در همه سنین برای بیماری های مربوطه می توانند به متخصصان ارتوپدی مراجعه کنند. برای مثال کودکانی که به دلیل مشکلات مادرزادی و اختلالاتی در ستون فقرات و لگن، دچار مشکل در حرکت کردن هستند باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کنند.
از نوزادان تازه متولد شده تا بزرگسالان ورزشکار برای انجام جراحی های آرتروسکوپی و سالمندان برای درمان آرتریت همگی به متخصص و جراح ارتوپدی مراجعه می کنند. همچنین در صورت شکستگی استخوان و یا مفاصل، جریان به همین منوال است.
جراح ارتوپدی خوب
جراح ارتوپدی به درمان بسیاری از مشکلات سیستم اسکلتی-عضلانی می پردازد:
- تشخیص آسیب یا بیماری و اختلال
- درمان با دارو، ورزش، گچ گیری، جراحی و دیگر گزینه های درمانی
- فیزیوتراپی و تمرینات بازتوانی برای بازیابی توانایی حرکتی فرد و بازیابی قدرت و عملکرد وی
- پیشگیری از بیماری و ترتیب دادن یک برنامه درمانی برای جلوگیری از آسیب و جلوگیری از پیشرفت بیماری
یک جراح ارتوپدی با تمام جنبه های سیستم اسکلتی-عضلانی آشنایی دارد ولی معمولاً در یک زمینه خاصی تخصص دارد؛ برای مثال پا، ستون فقرات، شانه، دست، لگن یا زانو. همچنین امکان دارد که در زمینه خاصی مانند کودکان، آسیب شناسی و آسیب های ورزشی فعالیت داشته باشد.
بهترین متخصص ارتوپدی
بهترین متخصص ارتوپدی باید دارای پارامترهای مشخصی باشد و تمرینات وسیعی در این زمینه درمانی داشته باشد تا بتواند تشخیص درستی بدهد و به درمان آسیب ها و بیماری های سیستم اسکلتی-عضلانی بپردازد. یک متخصص ارتوپدی ظرف 14 سال به تحصیل می پردازد. پس از گذراندن دوره عمومی پزشکی به مدت 5 سال در زمینه تخصص ارتوپدی تحصیل می کنند و پس از آن به مدت یک تا دو سال به صورت اختیاری در زمینه تخصصی مشخصی برای مثال زانو و لگن، دوره فلوشیپ می گذراند.
جراح ارتوپدی پس از گرفتن مدرک تحصیلی می تواند با گذراندن آزمون های لازم، کار خود را در این زمینه آغاز نماید. یک جراح ارتوپدی در روز ساعت هایی را صرف مطالعه می کند و در کورس های پزشکی و سمینارها شرکت می کند تا اطلاعات خود را بروز نگاه دارد.
متخصص ارتوپدی خوب در تهران
با مراجعه به یک متخصص ارتوپدی خوب پرونده پزشکی بیمار بررسی می شود. همچنین مطالعات تشخیصی و تصویربرداری های مختلفی مانند ایکس ری انجام می گیرد. پزشک گزینه های درمانی مختلفی را به بیمار توصیه می کند و عوارض و مزایای هر کدام را به بیمار توضیح می دهد. سپس بیمار با توجه به بودجه و اولویت های خود و سن و سال یکی از گزینه ها را انتخاب می نماید.
روش های غیر جراحی ارتوپدی
با دارودرمانی و ورزش کردن و تمرینات بازتوانی می توان بسیاری از بیماری های سیستم اسکلتی-عضلانی را درمان نمود. به این ترتیب نیازی به جراحی نمی باشد. تا جای ممکن سعی بر این است که جراحی را به تعویق بیندازند. زمانی که نیاز قطعی به جراحی باشد می توان با بررسی جوانب مختلف به جراحی پرداخت.
دکتر منصور ابوالقاسمیان متخصص ارتوپدی و جراح زانو و لگن و همچنین فوق تخصص جراحی لگن و زانو با روش های نوینی به انجام جراحی های مختلف ارتوپدی مانند تعویض مفصل لگن و تعویض مفصل زانو می پردازند. جهت رزرو وقت قبلی و مشاوره می توانید با شماره 02188703402 تماس حاصل نمائید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام ایشان مراجعه کنید.
روش های جراحی ارتوپدی
دو نوع از شایع ترین روش های جراحی ارتوپدی جراحی تعویض مفصل زانو و جراحی تعویض مفصل لگن می باشد. در ادامه قصد داریم به توضیحات مفصلی در این زمینه بپردازیم.
تعویض مفصل زانو
تعویض مفصل زانو یک شیوه جراحی است که در آن، مفصل مصنوعی که همان پروتز نام دارد، جایگزین مفصل آسیب دیده می شود. زانو، مفصل محوری است که نقش اصلی و اساسی در حرکت قسمت های تحتانی را بر عهده دارد.
- افرادی که از زانو درد رنج می برند، به گونه ای که درد مانع از انجام کارها و فعالیت های روزانه آن ها می شود، گزینه بسیار مناسبی برای جراحی تعویض مفصل زانو هستند.
- استئوآرتریت یا ساییدگی مفاصل، یکی از شایع ترین علل انجام جراحی تعویض مفصل زانو می باشد.
- فیزیوتراپی، یکی از مهم ترین اقدامات بعد از جراحی تعویض مفصل زانو می باشد.
شما در طول جراحی تعویض مفصل زانو احساس درد نمی کنید. یکی از این دو نوع بیهوشی برای شما به کار برده خواهد شد:
بیهوشی عمومی: در این حالت شما در خواب هستید و هیچ دردی را احساس نمی کنید.
بیهوشی منطقه ای (اسپینال یا اپیدورال) : در این روش داروهایی به پشت شما تزریق می شوند تا زیر کمر شما بی حس شود. بنابراین هیچ دردی احساس نخواهید کرد. بعلاوه ممکنست بیمار تمایل داشته باشد که در حین جراحی بیدار نباشد. در این صورت داروهای آرامبخش هم به بیمار داده میشود تا طی عمل خواب دلچسبی داشته باشد. این داروها ممکن است باعث شوند تا شما جراحی را به یاد نیاورید، حتی اگر به طور کامل در خواب نباشید.
پس از اینکه بیهوش شدید، جراح ارتوپد یک برش بر روی زانوی شما ایجاد می کند تا آن را باز کند. طول این برش معمولا ۶ تا ۸ اینچ (۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر) می باشد. سپس جراح شما عملیات زیر را انجام خواهد داد:
پاتلا یا کشکک زانو از سر راه کنار زده میشود، سپس انتهای استخوان ران و ابتدای استخوان ساق پا برش داده می شود تا به قسمت جایگذاری مفصل جدید برسد.
دو قسمت پروتز به استخوان های شما متصل می شوند. یک قسمت به انتهای استخوان ران و قسمت دیگر به استخوان ساق پا متصل می شود. قطعات را می توان با استفاده از سیمان استخوانی یا پیچ بهم متصل کرد.
عضلات و تاندون های شما در اطراف مفصل جدید ترمیم می شوند و سپس برش جراحی بسته می شود.
این جراحی حدود یک ساعت طول می کشد.
بیشتر زانوهای مصنوعی دارای قطعات فلزی و پلاستیکی هستند. برخی از جراحان اکنون از مواد مختلف از جمله فلز بر روی فلز، سرامیک روی سرامیک و یا سرامیک روی پلاستیک استفاده می کنند.
در زیر توضیحات دکتر منصور ابوالقاسمیان متخصص ارتوپدی را درباره تعویض مفصل زانو مشاهده می کنید:
تعویض مفصل لگن
تعویض مفصل لگن ، که آرتروپلاستی مفصل لگن نیز نام دارد، شیوه جراحی است که در آن مفصل مصنوعی (پروتز) جایگزین مفصل آسیب دیده و آرتروزی می شود.
مفصل لگن، شامل قسمت توپی شکل فمور است که در داخل سوکت و یا استابولوم قرار می گیرد. غضروفی نرم، سطوح استخوانی مفصل را پوشش می دهد، نقش ضربه گیر برای مفصل لگن دارد، و باعث تسهیل در حرکت خواهد شد. استئوآرتریت، بیماری مزمنی است که با ساییدگی مفاصل همراه است، و در نهایت منجر به بروز درد و سفتی در ناحیه درگیر می شود.
برخی شرایطی که منجر به بروز آسیب در ناحیه لگن می شوند، عبارتند از:
- استئوآرتریت، عارضه ای است که با تخریب تدریجی مفاصل در سنین میانسالی و درد همراه می باشد.
- آرتریت روماتوئید، این نوع آرتریت باعث التهاب غشای سینوویال، و تولید بیش از حد این مایع می شود.
- آرتریت ناشی از صدمه و آسیب. همان طور که از نامش پیداست، این نوع آرتریت بعد از ضربه و آسیب به مفصل ایجاد، و باعث آسیب به غضروف لگن می شود.
قبل از جراحی تعویض مفصل لگن
1- پزشک شما این روش را برای شما توضیح می دهد و به شما فرصتی داده می شود تا هر سؤالی که ممکن است در مورد این جراحی داشته باشید، بپرسید.
2- از شما خواسته خواهد شد که یک فرم رضایت نامه امضا کنید که اجازه انجام این جراحی داده شود. فرم را به دقت بخوانید و در صورت ابهام سوال کنید.
3- علاوه بر یک تاریخچه کامل پزشکی، پزشک شما ممکن است یک معاینه فیزیکی کامل انجام دهد تا مطمئن شود که شما قبل از جراحی در سلامت خوبی هستید. همچنین شما ممکن است آزمایش خون یا سایر آزمایش های تشخیصی را انجام دهید.
4- اگر نسبت به داروها، لاتکس، نوار و داروهای بیهوشی (موضعی و عمومی) حساس هستید، پزشک خود را مطلع کنید.
5- پزشک خود را از تمام داروهای (تجویز شده و بدون نسخه) و مکمل های گیاهی که مصرف می کنید مطلع سازید.
6- در صورت داشتن سابقه اختلالات خونریزی یا مصرف داروهای ضد انعقاد (خونریزی دهنده)، آسپیرین یا داروهای دیگر که بر لخته شدن خون اثر می گذارند، پزشک خود را مطلع کنید. ممکن است لازم باشد این داروها را قبل از جراحی قطع کنید.
7- اگر شما باردارید یا شک دارید که حامله باشید، باید به پزشک خود اطلاع دهید.
8- از شما خواسته می شود تا هشت ساعت قبل از عمل، معمولا بعد از نیمه شب، ناشتا باشید.
9- ممکن است قبل از جراحی آرامبخش دریافت کنید تا موجب آرامش شما شود.
10- قبل از جراحی خود می توانید با یک درمانگر فیزیکی برای بحث در مورد توانبخشی ملاقات کنید.
11- از یک نفر بخواهید به مدت یک تا دو هفته پس از ترخیص از بیمارستان کنار شما در منزل بماند.
12- طبق شرایط پزشکی شما، پزشک ممکن است از سایر روش های آماده سازی خاص برای شما استفاده کند.
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی توضیحاتی در رابطه با بهترین متخصص ارتوپدی در تهران پرداختیم تا شما عزیزان به هنگام بروز مشکلات به راحتی بهترین پزشک را انتخاب نمایید.