اگر فرد مبتلا به بیماری های مرتبط با مفاصل مانند ورم مفاصل یا آرتریت باشد و یا در مواردی دچار آسیب به زانو شده باشد، به یک متخصص زانو یا جراح زانو مراجعه می کند. پزشک در ابتدا بیمار را معاینه می کند و در صورت نیاز تصویربرداری از زانو انجام می گیرد. سپس اقدام درمانی مناسب با وضعیت بیمار انتخاب می گیرد. شاید مهم ترین بخش تشخیص درست بیماری باشد.

جراح ارتوپد زانو

جراح ارتوپدی در زمینه تشخیص، اقدامات پیش از جراحی ، جراحی و اقدامات بعد از جراحی آموزش های لازم را دیده و تخصص مربوطه را دارد. به این صورت جهت درمان بیماری ها و آسیب های مفاصل و سیستم اسکلتی عضلانی اقدام مناسب را انجام می دهد.

در زیر یکی از جراحی های زانو برای اصلاح راستای زانو توسط دکتر منصور ابوالقاسمیان را مشاهده می کنید:

جراح زانو
جراح زانو

جراح ارتوپدی بسیاری از بیماری های مرتبط با استخوان ها، مفاصل، ماهیچه ها، رباط ها، تاندون ها و اعصاب را درمان می کند. در زیر به برخی از بیماری های مرتبط با زانو اشاره می کنیم:

– آرتریت زانو
– تومور استخوان
– فلج مغزی
– زانوی ضربدری ، پای پرانتزی
– دررفتگی زانو
– شکستگی زانو و رگ به رگ شدن
– آسیب به ماهیچه ها، رباط و تاندون زانو
– پوکی استخوان
– اختلالات ستون فقرات

فیلم جراحی تعویض مفصل زانو را در ادامه مشاهده می کنید.

 

بهترین جراح زانو

چگونه جراح زانو برای خود انتخاب کنیم؟ ‎برخی از متخصصان ارتوپدی تصمیم میگیرند در یک زمینه خاص فوق تخصصی به تحصیل ادامه دهند و به اصطلاح فلوشیپ بگیرند. فلوشیپهای متعددی در ارتوپدی وجود دارند.

در ایران فلوشیپ ها عمدتاً بر مبنای آناتومیک تقسیم می‌شوند. مثلا فلوشیپ دست، ستون فقرات یا زانو. بنابراین کسانی که در ایران فلوشیپ زانو گرفته اند معمولا در زمینه همه بیماری‌های زانو فعالیت می کنند. این شامل درمان آسیب‌های منیسک، رباطها و شکستگیها بعلاوه انجام تعویض مفصل می باشد و هر دانش آموخته ای بر اساس علاقه و میزان تسلط به یکی از این آسیب‌ها، بیشتر در آن زمینه فعالیت می کند.

دکتر منصور ابوالقاسمیان متخصص ارتوپدی و فوق تخصص جراحی لگن و زانو در تهران با روش های نوینی به انجام جراحی های مختلف ارتوپدی مانند تعویض مفصل لگن و تعویض مفصل زانو می پردازند. جهت رزرو وقت قبلی و مشاوره می توانید با شماره 02188703402 تماس حاصل نمائید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام ایشان مراجعه کنید.

متخصص زانو در تهران

در امریکای شمالی، فلوشیپ ها بر اساس نوع بیماری تقسیم می‌شوند و نه ناحیه درگیری. چیزی بعنوان فلوشیپ زانو وجود ندارد. یک فلوشیپ تعویض مفصل داریم که طی آن جراح فقط تعویض مفصل زانو و لگن را به همراه اصلاح انحرافات زانو بطور عمیق فرا می گیرد. این جراح در زمینه درمان آسیب منیسک و رباط کار نکرده است.

در امریکای شمالی، فلوشیپ دیگری وجود دارد بنام جراحی آسیب‌های ورزشی که طی آن فرد فقط بر آسیب‌های رباط و منیسک متمرکز می شود ولی کارهای دیگر مثل تعویض مفصل انجام نمی دهد. بنابراین اگر کسی دوره فوق تخصص خود را در امریکا یا کانادا گذرانده باشد معمولاً یا درمورد انواع تعویض مفصل آموزش دیده است یا درمورد درمان آسیب‌های منیسک و رباط.

جراح زانو

این نوشته برای روشن کردن اختلاف بین دوره های فوق تخصصی در ایران و امریکای شمالی است. طبیعتا بیشتر ارتوپدها دوره فلوشیپ نگذرانده اند و این به معنی عدم صلاحیت آنها برای جراحی‌های زانو نیست و بسیاری ممکنست بصورت تجربی مهارت بالایی در این زمینه کسب کرده باشند.

جراح تعویض مفصل زانو

یکی از شایع ترین جراحی های زانو جراحی تعویص مفصل زانو می باشد. در این جراحی قسمت های آسیب دیده زانو برداشته می شوند و با پروتزی از جنس مخصوص جایگزین می شود. زانو یکی از متداول ترین مفصل های تعویضی می باشد. در صورت ابتلا به موارد زیر جراحی تعویض مفصل زانو پیشنهاد می گردد:

– مفصل زانوی آسیب دیده با عملکرد های روزمره فرد اختلال ایجاد کند.
– درد زیاد و مداوم زانو
– انحراف پیش رونده زانو
– محدودیت پیش رونده حرکت زانو

اگر هیچیک از موارد بالا وجود نداشته باشد با مسکن، رعایت برخی نکات و تقویت عضلات مرتبط با مفصل زانو می توان درد را کاهش داد و سیر بیماری را کند کرد ولی بدون جراحی قابل درمان نیست.

جراحی ارتوپدی زانو

در هر سنی فرد می تواند دچار بیماری های ارتوپدی شود که این مشکل می تواند در کیفیت زندگی وی تاثیر بسیاری بگذارد اما امروزه با پیشرفت علم و وجود جراحان حاذق، هر فردی که به درد زانو مبتلا می شود با مراجعه به این جراحان می توانند مشکل شان را حل کنند.

جراحان ارتوپدی در زمینه های مختلفی مانند درمان بیماری های استخوانی، مفاصل و مشکلات حرکتی بدن فعالیت می کنند.

نحوه عملکرد زانو چگونه است؟

یکی از پر تحرک ترین مفصل های بدن، مفصل زانو می باشد و به همین دلیل است که انسان دچار این عارضه می شود و باید برای درمان آن به متخصص ارتوپد مراجعه کند. همچنین زانو به عنوان بزرگ ترین مفصل بدن شناخته شده است و باعث پیوند ران به ساق پا می شود. دو استخوان توسط غضروف به هم متصل می شوند که این غضروف ها مانند بالشتک هایی سفت هستند. هنگامی که به غضروف ها و زانو ها آسیب وارد شود استخوان های آن قسمت دچار آسیب و فرسودگی می شود. این مفصل نسبت به مفاصل دیگر بدن در معرض آسیب بیشتری می باشد و این موضوع به خاطر فشار های زیادی است که بر این مفصل ها وارد می شود. به طور میانگین معادل 5/1 برابر وزن هر انسان بر زانویش نیرو وارد می شود همچنین در حین بالا رفتن از پله 3 الی 4 برابر وزن بدن به زانو ها فشار وارد می شود.

انواع صدمات رایجی که بر زانو وارد می شود:

  1. کیست منیسک زانو: پس از پارگی مینیسک زانو بافت نرم کپسول مفصلی اطراف مینیسک آن را احاطه می کند. در این حالت کیست های مینیسک زانو پدید می آید. این عارضه پس از پارگی به وجود می آید.
  2. پارگی منیسک زانو: یکی از شایع ترین آسیب هایی است که ممکن است برای زانو به وجود آید. این عارضه به طرق مختلفی رخ می دهد که نام گذاری انواع آن به ظاهر و محل پارگی بستگی دارد.
  3. شکستگی: هنگامی که ضربه ی شدید و مستقیمی مانند برخورد زانو به داشبورد ماشین، به زانو وارد شود، شکستگی رخ می دهد.
  4. در رفتگی زانو : در رفتگی کشکک یا کاسه زانو هنگامی رخ می دهد که کاسه زانو از محل اصلی خود( شیار کشککی) خارج شود.
  5. پارگی رباط متقاطع قدامی: یکی از رباط های اصلی زانو رباط صلیبی است که نام گذاری این رباط بر اساس اتصالات رباط صلیبی قدامی acl به سمت جلویی استخوان تیبیا یا درشت نی می باشد.
  1. پارگی رباط متقاطع خلفی: یکی از رباط های اصلی زانو رباط صلیبی می باشد که نام گذاری این رباط بر اساس اتصالات رباط صلیبی خلفی pcl به سمت پشتی استخوان تیبیا درشت نی می باشد.
  2. پارگی رباط جانبی: collateral یا همان رباط های جانبی زانو قسمتی از بدن است که به دنبال ضربه به زانو دچار مشکل می شود. آسیب دیدن رباط جانبی زانو در حین انجام فعالیت های ورزشی پر تحرک مانند فوتبال و والیبال صورت می گیرد.
  3. پارگی تاندون: تاندون ها عضلات را به استخوان متصل می کند. هنگامی که تاندون های زانو پاره شوند آسیبی جدی به زانو وارد می شود در حدی که فرد نمی تواند پای خود را صاف کند. این عارضه اغلب در انجام فعالیت های ورزشی مانند بسکتبال، والیبال و … اتفاق می افتد.
جراح ارتوپدی زانو
جراح ارتوپدی زانو

از دیگر عواملی که باعث می شود انسان به زانو درد مبتلا شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. نکروز: این عارضه همان مرگ سلول ها می باشد که به دلیل محدود شدن جریان خون به وجود می آید.
  2. نقرس: این عارضه به خاطر بالا بودن اسید اوره در بدن به وجود می آید.
  3. بورسیت زانو: این بیماری همان التهاب کیسه های پر شده از مایع در مفصل زانو می باشد.
  4. آرتروز: این بیماری بر اثر ساییدگی و از بین رفتن مفاصل به وجود می آید.
  5. استئومیلیت یا همان عفونت استخوانی

چه زمانی باید به متخصص زانو مراجعه کرد؟

  1. هنگامی که فرد در حال راه رفتن است زانویش صدا بدهد.
  2. ایجاد احساس ضعف و بی ثباتی در زانو
  3. ایجاد قرمزی در ناحیه ی زانو
  4. حساس بودن به لمس زانو
  5. هنگامی که فرد نتواند زانویش را صاف نگه دارد.
  6. ایجاد تورم و سفتی در ناحیه ی زانو

اگر فرد در زمان مشخصی از روز و بعد از انجام فعالیت های خاص دچار درد شود باید حتما به متخصص زانو مراجعه کند.

برخی از فعالیت هایی که ممکن است بعد از انجام آن فرد احساس درد کند:

  • خم شدن
  • پیاده روی زیاد
  • نشستن و بر خواستن از روی صندلی
  • سوار و پیاده شدن از اتومبیل
  • بالا و پایین رفتن از پله ها

چه زمانی برای برطرف کردن مشکل زانو جراحی انجام می گیرد؟

جراحی زانو از آخرین راه حل ها برای درمان مشکل زانو است. متخصصین زانو ترجیح می دهند با روش های غیر تهاجمی مشکل را بر طرف کنند. این روش های غیر تهاجمی شامل موارد زیر است:

  1. مصرف دارو یا تزریق آن
  2. ایجاد تغییر در سبک زندگی
  3. استراحت
  4. انجام ورزش های اصلاحی و تقویتی
  5. فیزیوتراپی

جراحی توسط بهترین جراح زانو: هنگامی که زانو دچار آسیب در ساختار بشود باید عمل جراحی برای بیمار انجام گیرد. همینطور اگر درد زانو توسط روش های غیر تهاجمی که به آن اشاره کردیم درمان نشود پزشک انجام جراحی زانو را پیشنهاد می دهد.

انواع جراحی زانو

یکی از شایع ترین روش های جراحی زانو آرتروسکوپی است. در این روش انواع مختلف درد ها و مشکلات زانو درمان و ترمیم می شود.

برای انجام این روش از دستگاه خاصی استفاده می شود که دارای ابزار بلند و باریکی است که با ایجاد برشی کوچک در پوست، وارد زانو می شود. این دستگاه شامل دوربین کوچکی است که از آن برای مشاهده ی مفصل ها استفاده می کنند. تصاویر گرفته شده توسط این دوربین بر روی نمایشگر پخش می شود و جراح می تواند با دقت بالاتری کار خود را انجام دهد.

 

 

منبع : https://www.arthritis.org/about-arthritis/where-it-hurts/knee-pain/treatment/knee-surgery.php و https://www.verywellhealth.com/who-is-the-best-orthopedic-surgeon-2548688 و http://www.healthcommunities.com/orthopedic-surgery/what-is-an-orthopedic-surgeon.shtml

Call Now Button