مراقبت بعد از عمل تعویض مفصل زانو

جراحی تعویض مفصل زانو یکی از انواع پرکاربرد جراحی زانو است که می تواند در از بین بردن درد ها و مشکلات حاد زانو موثر باشد. مفصل زانو یکی از پیچیده ترین و پر استفاده ترین مفاصل بدن است که ممکن است به مرور زمان در اثر افزایش وزن، فعالیت بیش از حد و آسیب های متفاوت فرسوده شود. آسیب این مفصل می تواند منجر به درد های شدید شود و راه رفتن و حرکت کردن را برای فرد دشوار سازد. در صورت حاد بودن مشکل زانو، پزشک ممکن است جراحی تعویض مفصل زانو را پیشنهاد کند. مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل زانو در نتیجه حاصل از جراحی و بهبودی هر چه سریع تر فرد تاثیر بسیاری دارد.

مراقبت بعد از عمل تعویض مفصل زانو

Contents

بهبودی بعد از جراحی تعویض مفصل زانو

زمان بهبودی پس از جراحی تعویض مفصل زانو به نوع جراحی و شرایط بدنی فرد بستگی دارد. رعایت دقیق نکات مراقبتی بعد از جراحی تعویض مفصل زانو در زمان بهبودی فرد تاثیر بسیاری دارد و موجب می شود تا فرد دوران نقاهت ساده تری را با کمترین عوارض تجربه کند.

به طور کلی 12 تا 24 ساعت بعد از جراحی می توانید مجددا شروع به حرکت کنید. پرستار و پزشک در بیمارستان به شما کمک می کنند تا به وسیله عصا یا واکر بایستید و چند قدم بردارید. معمولا بیمار 1 تا 7 روز در بیمارستان بستری خواهد بود. در این مدت برای تسکین درد و بهبودی سریع تر به بیمار دارو های مختلفی داده می شود. فیزیوتراپیست نیز تمریناتی را به فرد آموزش می دهد تا به تقویت زانو کمک کند. داشتن ناراحتی اولیه هنگام راه رفتن و ورزش طبیعی است و ممکن است پاهای شما متورم شوند.

معمولا پس از گذشت 6 هفته، بیمار می تواند بدون ابزار کمکی و واکر حرکت کند. بطور کل با توجه به نوع جراحی و شرایط بدنی فرد، 2 تا 6 ماه زمان می برد تا فرد کاملا بهبود پیدا کند و بتواند به فعالیت های عادی و روزمره خود باز گردد.

بهبودی بعد از جراحی تعویض مفصل زانو

مراقبت بعد از جراحی تعویض مفصل زانو در خانه

پس از مرخصی از بیمارستان و بازگشت به خانه، ممکن است احساس خستگی شدید داشته باشید؛ بنابراین لازم است تا به میزانی که بدن شما نیاز دارد استراحت کنید. تا 6 هفته پس از جراحی ممکن است نتوانید به تنهایی کار های خود را انجام دهید و به کمک فرد دیگری نیاز داشته باشید. لازم است تا از هرگونه فشار بر زانو جلوگیری کنید، بنابراین برای دریافت کمک پس از جراحی با یکی از نزدیکان خود مشورت کنید.

برای بهبودی سریع تر و جلوگیری از عوارض جراحی، بهتر است تمام مراقبت های پس از جراحی تعویض مفصل زانو که پزشک به شما توصیه کرده است را رعایت کنید. تمریناتی که فیزیوتراپیست به شما می دهد نقش مهمی در تقویت عضلات و بازگشت شما به فعالیت های عادی دارد. بنابراین لازم است تا تمرینات خود را بطور دقیق و منظم دنبال کنید.

راه رفتن بعد از جراحی تعویض مفصل زانو زمان راه رفتن پس از جراحی تعویض مفصل زانو در هر فرد متفاوت است. اکثر افراد می توانند در چند روز اول پس از جراحی، به کمک عصا و تحت نظر پزشک حرکت کردن را آغاز کنند. معمولا تا 3 الی 6 هفته بعد از جراحی بیمار نمی تواند بدون واکر راه برود؛ اما با گذشت 6 تا 12 هفته، امکان راه رفتن بدون استفاده از ابزار کمکی وجود دارد.

بعد از جراحی تعویض مفصل زانو

ورزش بعد از جراحی تعویض مفصل زانو

ورزش می تواند جریان خون در بافت های بدن را افزایش دهد، عضلات را تقویت کند و بازسازی و ترمیم بافت زانو پس از جراحی را سرعت بخشد. پس از جراحی، سعی کنید حتما هر روز به مدت 30 دقیقه، به آرامی پیاده روی کنید. استراحت بعد از جراحی بسیار مهم است؛ اما از طرفی دیگر عدم تحرک و ثابت ماندن زانو می تواند روند درمان را به تاخیر بیاندازد.

پس از جراحی تعویض مفصل زانو، پزشک تمام تمرینات لازم برای تقویت زانو را به شما آموزش می دهد. سعی کنید تمرینات را بطور منظم و به درستی انجام دهید تا به زانو فشار واردد نشود. اگر ورزشکار هستید، احتمالا بیشتر از 6 ماه زمان میبرد تا بتوانید مجددا فعالیت ورزشی خود را از سر بگیرید.

رژیم غذایی بعد از جراحی تعویض مفصل زانو

رژیم غذایی یکی از عوامل موثر در روند بهبودی پس از جراحی تعویض مفصل است. پس از جراحی لازم است تا رژیم غذایی سرشار از پروتئین و ویتامین را در پیش بگیرید. کاهش وزن و پزهیز از غذاهای پرچرب که وزن بیمار را بالا می برند نکته ای بسیار مهم است؛ زیرا اضافه وزن فشار وارد بر زانو را چندین برابر می کند. رژیم غذایی بعد از جراحی تعویض مفصل باید شامل موارد زیر باشد:

  • پروتئین: گوشت، ماهی، تخم مرغ، سویا، آجیل
  • ویتامین A: سبزیجات تیره مانند اسفناج، هویج، کلم بروکلی، جگر
  • ویتامین C: فلفل دلمه ای، مرکبات، توت، سیب زمینی
  • کلسیم و ویتامین D: شیر، پنیر، ماست، مکمل کلسیم
  • فیبر: حبوبات، آلو، گلابی، جو دو سر
  • امگا 3 موجود در ماهی
  • آهن
مراقبت بعد از جراحی تعویض مفصل زانو

پیشگیری از لخته شدن خون

توصیه های پزشک جراح خود را با دقت رعایت کرده تا از ایجاد لخته های خونی جلوگیری کنید. حرکت دادن مکرر مچ پا، راه رفتن در اسرع وقت بعد از عمل و وزن گذاشتن روی پاها اهمیت فراوان دارند. بعلاوه معمولا داروهای رقیق کننده خون هم برای بیمار تجویز میگردد. در صورتی که با افزایش درد در ساق پا، تورم یا قرمزی در ران یا ساق مواجه شدید و یا اگر ورم جدیدی در قسمت زانو، قوزک پا و ساق پا مشاهده کردید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

علائم آمبولی ریه

از علائم آمبولی ریه (بمعنی حرکت لخته ی خونی از اندام تحتانی به سمت ریه) می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– احساس تنگی نفس شدید
– درد ناگهانی در قفسه سینه
– سرفه خونی
درصورت بروز هریک از علائم زیر بدون فوت وقت با اورژانس تماس بگیرید.

عفونت بعد از تعویض مفصل زانو

عامل رایج عفونت بعد از جراحی تعویض مفصل زانو باکتری می باشد و پیشگیری با آنتی بیوتیک قبل از عمل یک ضرورت است. بعد از جراحی تعویض مفصل زانو بحز در موارد استثنایی، استفاده از آنتی بیوتیکها بیش از ۲۴ ساعت توصیه نمی‌شود.
از علائم رایج عفونت می توان به تب و لرز، افزایش قرمزی و حساسیت و ورم در ناحیه زانو، خروج ترشحاتی از ناحیه زانو و افزایش درد زانو در هنگام فعالیت و یا شب هنگام اشاره کرد.

افتادن بعد از جراحی تعویض مفصل زانو

افتادن بعد از تعویض مفصل زانو می تواند نتیجه عمل را تحت الشعاع قرار داده و نیاز به جراحی های ثانویه را سبب شود. پله ها یکی از موارد مهم و پرخطری می باشند که باید حتی ارمقدور از آنها، تا زمان بهبود کامل دوری شود. باید از واکر، عصا و استفاده از دستگیره های تعبیه شده در مکان های پرخطر استفاده شود، یا اینکه فردی که تعادل، انعطاف و قدرت لازم را داشته باشد بیمار را همراهی کند. در مورد این مسائل پزشک جراح نکات لازم را به بیمار متذکر شده و مراقبت های لازم را به وی گوشزد می کند.

کلام آخر

مراقبت ها و فعالیت های بعد از جراحی تعویض مفصل زانو از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در روند بهبودی پس از جراحی تاثیر گذار است. در صورت رعایت نکات مراقبتی،معمولا 3 الی 6 ماه زمان می برد تا فرد به بهبودی کامل دست پیدا کند.

drabolghasemian

پاسخ

هجده − 5 =

مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
Call Now Button