علت‌های پنهان درد پشت پا

ساق پا می‌تواند به دلایل مختلفی شروع به درد کند اما علت‌های درد ساق پا، همیشه برای افراد سوالاتی را به همراه دارد. در این مقاله قصد داریم به تمامی این سوالات پاسخ کامل دهیم. بهتر است بدانیم علت‌های مختلفی می‌تواند زمینه‌ساز بروز این عارضه دردناک شود که با آگاهی از آن و درمان به موقع می‌توانیم به آن خاتمه دهیم. همراه ما تا انتهای مقاله باشید.

علت‌های درد پشت پا

علت درد ساق پا چیست؟

در برخی از مواقع ممکن است درد ساق پا به قدری باشد که فرد را از انجام فعالیت منع کند. در این هنگام است که علت آن برای افراد سوالات بسیاری را مطرح می‌سازد. ممکن است بر این تصور باشیم که دانستن علت آن اهمیت بسیاری ندارد و می‌توان با صبر کردن مشکل را برطرف کرد. بهتر است بدانیم آگاهی از این موضوع خالی از لطف نیست و صبر کردن در مقابل درد در برخی از مواقع می‌تواند شرایط را برای فرد سخت‌تر کند. در نتیجه با آگاهی از علت آن و مراجعه به بهترین جراح زانو، مشکل را برطرف کرده و درمان را آغاز کنید. به طور کلی علت‌های درد ساق پا شامل:

  • کشیدگی عضلات ساق پا:

همانطور که می‌دانیم عضلات اصلی ساق پا شامل عضله چهارسر ران و عضله دوقلو هستند. در مواقعی ممکن است فرد در را در این نواحی احساس کند که علت این عارضه می‌تواند به دلیل کشیدگی باشد. حال سوالی که مطرح می‌شود آن است که کشیدگی در چه مواقعی رخ می‌دهد. می‌توان گفت این عارضه در اثر فعالیت بدنی سنگین، دویدن طولانی مدت یا پریدن و جهش اتفاق بیفتد. در این هنگام فرد با علائمی همچون درد، تورم، کاهش قدرت عضلانی و محدودیت حرکتی رو به رو می‌شود.

  • پارگی تاندون‌های ساق پا: یکی دیگر از علل‌های که می‌تواند منجر به درد ساق پا شود، پارگی تاندون‌های ساق پا است. بهتر است بدانیم شایع‌ترین تاندونی که دچار پارگی می‌شود، تاندون آشیل است. توجه داشته باشید پارگی تاندون آشیل می‌تواند جزئی (کشیدگی) یا کامل باشد. این عارضه به طور معمول در ورزشکاران و در اثر فعالیت‌های ورزشی شدید یا ضربه به ناحیه ایجاد می‌شود. بهتر است در صورت بروز درد به پزشک مراجعه کرده و علت را بررسی کنید. در برخی از مواقع ممکن است علت درد ناشی از زانو باشد و فرد نیاز به جراحی تعویض مفصل زانو داشته باشد.
  •  مشکلات عروقی: شاید در میان علت این عارضه توجه بسیاری بر ضربه خوردن پا و مشکلات کشیدگی داشته باشیم اما بهتر است بدانیم مشکلات عروقی نیز می‌توانند زمینه درد در ساق پا را ایجاد کنند. به طور مثل ممکن است ورم ناشی از ضعف در گردش خون (سندرم مجرای وریدی) منجر به درد در ساق پا گردد که در این هنگام فرد با تورم شدید مواجه است. به بیانی دیگر زمانی که دیواره رگ‌ها ضعیف می‌شوند، باعث تجمع خون و در نهایت باعث انبساط رگ‌ها می‌گردد. در این هنگام است که رگ‌های عنکبوتی ایجاد می‌شود. همچنین بهتر است بدانیم مشکل آمبولی ریوی نیز می‌تواند باعث بروز درد در این ناحیه شود. سوالی که مطرح می‌شود آن است که آمبولی ریوی چگونه می‌تواند باعث درد در این ناحیه شود. می‌توان گفت این عارضه باعث می‌شود مایع در پاهای فرد متوقف شده و در نهایت باعث تورم و درد در نواحی مانند پا شود. هنگامی که این عارضه رخ می‌دهد، اندازه ساق پا دو برابر شده و درد بسیار شدیدی در فرخ رخ می‌دهد. 
  • مشکلات متابولیکی: در میان مشکلات متابولیکی می‌توان به مشکلات تیروئید و دیابت اشاره کرد. اگر این سوال برایتان مطرح شده است که تیروئید چگونه می‌تواند منجر به درد در ساق پا شود بهتر است بدانیم که این عارضه می‌توانند به طرق مختلفی باعث ایجاد درد در پاها، از جمله ساق پا، شوند. به طور مثال زمانی که فرد به تیروئید کم کار مبتلا است، این عارضه می‌تواند باعث تجمع مایع در بافت‌های زیرپوستی شود که به درد و ورم در پاها منجر می‌شود. این افراد معمولاً از احساس خستگی، سفتی عضلات و کاهش تحمل سرما شکایت دارند. حال مسئله‌ای که مطرح می‌شود آن است که در صورت بروز تیروئید پر کار همچنان فرد با درد در ساق پا مواجه است؟ در پاسخ این سوال می‌توان گفت هیپرتیروئیدی می‌تواند باعث ضعف و فتق عضلات پا شود که منجر به درد و ناراحتی می‌گردد. این افراد همچنین ممکن است از لرزش، تعریق و سوزش پاها نیز شکایت داشته باشند.همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم دیابت نیز می‌تواند منجر به درد در این ناحیه شود. در نتیجه با کنترل قند خون می‌توانید در کاهش درد ساق پا نیز نقش پررنگی را ایفا کنید.

بیشتر بخوانید: تعویض مفصل لگن

00:08
truncate dir-rtl

نشانه دیسک کمر

  • مشکلات مفصلی و اسکلتی: یکی دیگر از علل درد در ساق پا مشکلات مفصلی است. منظور از مشکلات مفصلی آرتروز زانو، مچ پا و مفاصل ساق و شکستگی های استخوانی است.
  • سایر علل: به طور کلی عوامل دیگری مانند اختلال در عملکرد اعصاب (نوروپاتی)، خستگی شدید عضلانی و … است. در این میان توجه داشته باشید که در مقابل درد صبر نکرده و برای بررسی علت دقیق و درمان در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرده و درمان را آغاز کنید. در برخی از مواقع رزیابی‌های تکمیلی مثل آزمایشات و تصویربرداری ممکن است نیاز باشد.

نتیجه‌گیری

علت‌های درد ساق پا ممکن است سوالی باشد که برای اغلب افراد ایجاد شود. در این مقاله علت‌های بروز آن را مورد بررسی قرار دادیم.

دکتر منصور ابوالقاسمیان

فوق تخصص تعویض مفصل لگن و زانو (عضو هیئت علمی دانشگاه ایران)

فوق تخصص تعویض مفصل لگن و زانو از دانشگاه تورنتو کانادا ، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی هیپ و لگن از دانشگاه ایران، ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸
دوره آرتروسکوپی و جراحی نگه دارنده هیپ از دانشگاه گراتس اتریش، ۲۰۰۸
دوره‌های کوتاه مدت فوق تخصصی جراحی زانو و لگن در آمریکا، کانادا، آلمان، فرانسه و ایتالیا.

پاسخ

پانزده + نوزده =

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
Call Now Button